De geschiedenis van “Concordia” gaat terug tot in de jaren ’30. Op 5 maart 1937 werd Fanfare “Concordia” opgericht, met als dirigent Marinus de Bonte. De Fanfare groeide uit tot een herkenbare muziekvereniging van en voor het hele dorp.

In 1977 werd Fanfare “Concordia” omgedoopt tot Brassband “Concordia”. Het Engelse woord “Brassband” betekent letterlijk koperorkest. Er wordt in een Brassband uitsluitend op koperen instrumenten gespeeld, wat het orkest een typische, onderscheidende, klank geeft.

In 1987 vierde Brassband “Concordia” haar 50-jarig bestaan. Deze dag vol feestelijkheden werd afgesloten met een optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In 2012 was ons 75-jarig jubileum. Dit jaar begonnen we in maart met een receptie met aansluitend ons jubileumconcert. In mei hadden we een dinershow georganiseerd waar een bigband speelde terwijl wij heerlijk aan het eten waren in de Dorpstienden.

In oktober kwam Brassband “Rijnmond” bij ons een concert geven, waar wij het voorprogramma van waren. Om ons jubileumjaar af te sluiten, hadden we in december ons jaarlijkse kerstconcert.

Naast de Brassband beschikt de vereniging ook over een Dweilband. Deze Dweilband is opgericht door een aantal extra fanatieke leden die, naast de concerten met “Concordia”, luchtige, herkenbare muziek spelen op feesten en partijen.

Op dit moment komt Brassband “Concordia” uit in de 4e divisie van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Met een optreden op het concertconcours wordt de vereniging beoordeeld op de daar ten gehore gebrachte muziekstukken. Naast dit concertconcours worden er natuurlijk ook regelmatig andere concerten georganiseerd. Op deze concerten wordt er vaak een gastorkest uitgenodigd, zodat het publiek een gevarieerd programma kan worden geboden.

Het streven van onze muziekvereniging is elk jaar vooruitgang te boeken en tegelijkertijd plezier te hebben in het maken van muziek.

De dirigenten die we afgelopen jaren hebben gehad zijn;

Marinus de Bonte;
Willem Vernooijs;
Hendrik van Balen;
Henk Willemsen;
Leen Horseling;
Piet Muit;
Dick van Oijen;
Kees Nijsse;
Cees Boelaars;

Jan van Oudenaren;

Gert van der Weide;

Op dit moment is René Nelis onze dirigent.